תמונה1 (002)

טיפ למציאת האתגר הבא לשנת 2023 : היכן אפשר למצא יותר הצעות עבודה?

השינויים והתמורות שחלו בעולם העבודה בשנים האחרונות השפיעו וטלטלו את שוק העבודה בכל המגזרים, החל מההי-טק לתוך עולם המסחר, הקמעונאות והתעשייה.

ההשפעה הבולטת ביותר שאתייחס אליה במאמר זה היא נגזרת של שוק העבודה ואלו השינויים המהותיים שחלו בשוק חיפוש העבודה לבעלי תפקידים בכירים.

המנהלים, בצדק, ממשיכים לנהל את הדור הצעיר – רק שהדור הצעיר השתנה – והניהול המסורתי לרוב, פחות מתאים לדור ה-"Z". ומהן ההשלכות?

כל זה ועוד, בהמשך:

  • עבודה היברידית:  הפער בין המנכ"ל "ניהול מסורתי" – לבין העובד דור ה"Z"
  • איך בכל זאת תיקח את התפקיד הבא? – כי תפקיד לוקחים! – לא מקבלים
  • מיתוג

השינוי בשוק העבודה (דור הביניים ודור ה-Z)

במהלך המגיפה הטכנולוגיה הפכה במהירות ל"חבל ההצלה" שלנו  להתחבר אחד לשני ומהצד השני ההסתמכות הזו על מסכים הביאה אתגרים חדשים.  השנתיים האחרונות הכניסו כאוס לחיים המקצועיים והאישיים וחיי בית/עבודה הפכו להיות כמעט בלתי נפרדים.

עפ"י מחקר של סטנפורד, נשים עם ילדים צעירים ביקשו לעבוד מהבית במשרה מלאה כמעט 50% יותר מגברים (יש לזה השפעה על קידום הנשים אם ניקח בחשבון שכשעובדים מהמשרד יש סיכוי גבוה יותר לקידום).

עוד דובר על "ההתפטרות השקטה" יותר בקרב הדור החדש, שנולדה במהלך 2021 לאור העבדה שהצעירים העדיפו עבודה מרחוק, איזון בית-עבודה-פנאי, מה שגרם לתחלופת עובדים רבה ולעיתים להעסקת עובדים עפ"י תפוקה ופחות עפ"י שעות עבודה.

עבודה היברידית:  הפער בין המנכ"ל "ניהול מסורתי" – לבין העובד דור ה"Z"

המיומנות לנהל עובדים באופן היברידי היא מיומנות או שנרכשה תוך כדי עבודה או שעדיין לא קיימת אצל מחפש העבודה. מי שמחפש את המנהל: מנכ"ל, סמנכ"ל וכדו' – מחפש אותו עם יכולות לנהל את דור הביניים: Y וה-Z.

אם רוצים אותך כל כך מתקדם, שונה / אחר, לא המנהל של פעם, שיודע לנהל את הדור הצעיר, לנהל את הקידמה – האם נכון שתחפש עבודה כמו שחיפשת פעם? כמו שחיפשת תפקיד ביניים ומטה? כמו שחיפשת תפקיד לפני השינוי שחל בשוק העבודה?

האם נכון לשלוח קורות חיים כמו ששלחת פעם כשחיפשת עבודה? האם נכון שתפנה למכרים וקשרים שלך ותגיד להם שאתה מחפש עבודה?

ממש לא! – זה עושה זילות! אפילו דור ה-Z בתפקידים שהם לא ניהוליים – לא נוהג כך יותר כשהוא מחפש את התפקיד שלו עצמו.

אז איך בכל זאת תיקח את התפקיד הבא? כי תפקיד לוקחים! – לא מקבלים.

מיתוג

מיתוג – למעשה זוהי מילת המפתח באיתור האתגר הבא. – תפקיד שיהווה לך סיפוק והגשמה.

אז למה אני לא משתמשת במילה חיפוש? חיפוש עבודה?

כי בעל תפקיד בכיר לא מחפש היום עבודה – העבודה מחפשת אותו!

תמיד טענתי שלבעל תפקיד בכיר צריך לפנות – מתוך שהוא ייצב עצמו כטאלנט, אבל השוק / הרשת לא היו ערוכים לכך באופן גורף. היו בודדים ומיוחדים ששמעו עליהם. כאלו שיותר מפורסמים שתוך כדי מילוי תפקידם התפרסמו (יח"צ) כתבו עליהם בעיתון – דבר שלא היה נגיש לכולם.

היום, במיוחד בשנתיים האחרונות, המערכת הבשילה אפילו לתפקידי ביניים (כן כן, אמנם עם הסתייגות אבל הזמנים השתנו!).

ישנם מספר פעולות נדרשות שעל כל בעל תפקיד בכיר לעשות על מנת למצב עצמו ולמתג כדי שיפנו אליו בהצעות עבודה. אותן הצעות שהוא מגדיר מראש.

נכון, נדרשת עבודה יסודית 'מאחורי הקלעים' : נדרש תכנון, התכווננות, הכרת השוק – אבל בעיקר ששוק ההיצע יכיר אותך. את יכולותיך הניסיון, ההישגים. הכרה של ה- DNA התעסוקתי שלך.

שכיר? עצמאי? גם וגם?

האם ברור לך מה השרות שאתה רוצה לתת? ברור לך מי הלקוח שיקנה את השירות?

מגוון לקוחות? השירות או המוצר יכול להגיע במגוון אריזות?

אפשר להתעכב ולהגדיר, אבל אם ברור לך – או שבעצם אתה סמנכ"ל תפעול ששוקל לתת שירותי לוגיסטיקה או ההפצה או רכש או בכלל כעצמאי.

ומהם בכלל שיטות העסקה הפופולריות כיום?:

כבר מעל לשנה שאני שומעת על הרבה שכירים שעברו להיות פרילנסרים, כלומר לעבוד כנגד חשבונית (עצמאיים) – אבל התופעה היותר דומיננטית היא גם וגם: גם עבודה חלקית כנגד חשבונית וגם עבודה חלקית למול תלוש שכר.

המכנה המשותף הוא עצמאות. מתן שירותים למספר גורמים עפ"י תפוקה (לעיתים גם מול שעות עבודה) וקבלת תמורה למול חשבונית או תלוש (ללא הגדרה של שכיר או עצמאי).

לעיתים אף לקיחת עובד לסיוע וכך מתאפשרת הכנסה גבוהה יותר מאשר עבודה במשרה מלאה.

קיימות כמובן אפשרויות נוספות.

רוצה להבין למה לא חוזרים אליך? רוצה לדעת למה לא רואה מספיק משרות בתחום שלך?

בעיקר ללוות, לכוון ולסייע לך להציג את ה- DNA התעסוקתי שלך – כדי שיפנו דווקא אליך!

 

שלכם,

רחלי הראל

שיתוף

שמחה להכיר
מלאו את הפרטים

איתכם בדרך,

רחלי הראל

דילוג לתוכן